Vandaag ontdekten we Sportswitch in Laken.
Sportswitch is een tweedehands- en weggeefwinkel voor sportkledij.

Vandaag ontdekten we Sportswitch in de Gustave Schildknechtstraat in Laken. Sportswitch is een tweedehands- en weggeefwinkel, gespecialiseerd in sportkledij, voor iedereen uit Brussel. Uniek is ze zeker, er bestaat immers geen tweede vestiging.

Het principe 'iedereen moet kunnen sporten in een mooie en degelijke sportoutfit' klinkt er luid. Rekken zijn gevuld met mooie en kwalitatieve stuks voor vrijwel alle leeftijden. Daarnaast draagt Sportswitch bij aan duurzaamheid door kledij een tweede leven te geven. We dronken er een gezellige kop thee en werden hartelijk onthaald door Fran en twee vrijwilligers.
Iedereen is er welkom op dinsdag- en woensdagnamiddag van 14u tot 17u. Ook elke laatste zaterdag van de maand is de winkel geopend en staan medewerkers kaar om je te helpen. Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan ben je bij Sportswitch aan het goede adres voor extra voordelen. Je kan er ook je Paspartoe kaart scannen om punten te verzamelen.
Wil je graag zelf kleren doneren? Hier vind je verschillende Brusselse Sportswitch-inzamelpunten: https://sportswitch.be/c-5869220/inzamelpunten/

Naast de deur vonden we de fietsbieb Laken terug, waar je voor €20 per jaar een kinderfiets kan lenen. Is je kind te groot geworden voor de fiets? Dan kan je deze zonder probleem inruilen voor een nieuwe.

Nog wat verderop vonden we vzw Onder Ons terug, waar verschillende activiteiten voor mama's (taal-, naai- en kooklessen, themanamiddagen, uitstappen en sociaal onthaal) én Nederlandstalige huiswerkbegeleiding voor kinderen (woensdagen tussen 13u en 15u) worden georganiseerd.

Met al deze ontdekkingen werd het een topvoormiddag!