In een leefgroep zitten kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd samen. Elke leefgroep wordt naar de ouders toe vertegenwoordigd door twee leefgroepouders.
Zij organiseren samen met de begeleider het leefgroepoverleg en maken de verslagen daarvan op. De leefgroepouders kun je zien als doorgeefluik van informatie betreffende het klas/schoolgebeuren. Ze hebben ook een belangrijke 'antennefunctie' binnen de school voor het opsporen van allerhande malaises. Tenslotte zijn ze een luisterend oor voor begeleider en ouders.
Als leefgroepouder ben je het eerste aanspreekpunt van de leerkracht en de vzw Schouder, als andere ouders geïnformeerd moeten worden. Je spreekt af wie hen contacteert, hoe je de vraag voor extra begeleiding doorgeeft en peilt of alles goed loopt. Je bereidt het leefgroepoverleg voor.
Deze taak staat voor iedereen open, ook voor nieuwe ouders. Behalve een gezonde dosis enthousiasme en ondernemingszin, geen bijzondere vereisten.
Interesse? Neem gerust contact op met je leerkracht.
LEEFGROEPOVERLEG
Samen met de ouders willen we aan onze school werken, en samen met de ouders willen we zorgen voor een leuke sfeer!
Daarom organiseert elke leefgroep een 4-tal keer per schooljaar een leefgroepoverleg. Op dit leefgroepoverleg worden ‘alle’ ouders van de kinderen uit die leefgroep verwacht. Op dit overleg bespreken we samen waar de kinderen mee bezig zijn in de klas, worden je vragen beantwoord, maken we plannen en leren we elkaar kennen.
Het leefgroepoverleg is de basis van onze schoolorganisatie. Onderwerpen die klasoverschrijdend zijn (bijvoorbeeld fruit op school, zwemmen, de speelplaats, …) en die tijdens het leefgroepoverleg aan bod komen zullen verder worden besproken tijdens de bijeenkomsten van Schouder.